LOCATIE

EEN STUKJE
GESCHIEDENIS

Van oorsprong waren de IJsselmeerpolders bedoeld als landbouwgrond. Maar Amsterdam en het Gooi groeiden uit hun voegen, dus ontwierp men twee steden. De stad in Oostelijk Flevoland werd Lelystad.
De stad in zuidelijk Flevoland werd op de eerste schetsen nog Zuidweststad genoemd, maar kreeg in de jaren ‘70 de naam Almere, naar de vroegmiddeleeuwse naam van de Zuiderzee.

SUPERCENTRAAL
MAAR TOCH ‘BUITEN’

Almere is een fijne woonstad: heel centraal ten opzichte van de Randstad, maar – in tegenstelling tot wat sommige mensen denken – geen slaapstad, die ’s ochtends leegloopt en ’s avonds weer vol. Want ook al zijn de verbindingen vanuit Almere perfect – naar station Almere Poort kan jij straks lopen! –, je hoeft er niet weg. Alles is er. Winkels, sportscholen, scholen – zelfs een Internationale School –, gezondheidszorg, kinderopvang, horeca – je vindt het letterlijk om de hoek. Maar pak de fiets en je zit zo ‘buiten’. Trek je running shoes aan en jog lekker door de parken. En ben je een strandliefhebber of watersporter? Dan kan je in Almere echt je hart ophalen.

INDIVIDUEEL
EN CREATIEF

New Brooklyn is onderdeel van het Europakwartier, dat aan de westkant van Almere ligt. Aan de kant van het IJmeer, dus. Dit is een van de nieuwste wijken in Almere en dat betekent dat er volgens de nieuwste inzichten gebouwd is en wordt. Met veel ruimte voor individualiteit, creativiteit en duurzaamheid. Met het spannende van ‘stads’ en het kleinschalige van ‘dorps’. Met oog voor de toekomst en met aandacht voor duurzaamheid – precies wat jij belangrijk vindt.

ONTDEK
DE BUURT